Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bijeenkomst groep vruchtboomkwekerij

26 juni 2018 @ 08:00 - 17:00

26 juni, effectief stimuleren van de biodiversiteit,  locatie MTS Lucassen Berkenkamp 9, 5851 GA in Afferden (midden/noord Limburg)

15.30: Opening Esther Hessel en inleiding Pieter Lucassen van MTS Lucassen.

Lucassen is deelnemer van het project. Het bedrijf, aan de rand van natuurgebied de Maasduinen,  heeft veel ervaring met het integreren van natuur op het bedrijf. Onderzoek door studenten van de HAS heeft laten zien dat er veel natuurlijke vijanden op het bedrijf aanwezig zijn.  Het bedrijf gebruikt daardoor nauwelijks insecticiden. Pieter vertelt de aanpak en visie van MTS Lucassen op dit vlak.

16.00: vertrek naar perceel. Uitleg over biodiversiteit en praktische aanpak om biodiversiteit te stimuleren, door Gerjan Brouwers (Delphy) en Henk Vlug (Insectconsultancy). Beiden hebben veel kennis van natuurlijke vijanden, en hoe deze effectief te stimuleren. Presentatie op het veld en aan de hand van onder andere vangplaten en vangbakken.

17.45: broodjes 

18.30: Toelichting demo Lucassen: strategie in relatie tot aaltjes. Biodiversiteit in de grond: belang en hoe te sturen? Hans Smeets. 

19.15: Opzet bedrijfsnatuurplan: nut, noodzaak en aanpak.

20.00: afronding

Graag vernemen wij van jullie of je aanwezig bent bij deze bijeenkomst. Daarvoor graag een antwoord op dit mailtje sturen:e.hessel@hesselmarketing.nl

Gegevens

Datum:
26 juni 2018
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Pieter Lucassen
Berkenkamp 9
Afferden, 5851 GA Nederland
+ Google Maps
Volg ons op Twitter Volg ons op YouTube