Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bijeenkomst aardappelen – demonstratie alternaria DNA test

17 augustus 2017 @ 13:30 - 16:00

Alternaria komt hedendaags meer voor. Voordat we het vlekje op het blad voor alternaria kunnen uitmaken, is de plant in de meeste gevallen al behoorlijk aangetast en is preventief ingrijpen slechts ten dele mogelijk.

De DNA test die Eximius Lab B.V. heeft ontwikkeld kan uitsluiten of dat vlekje op het blad Alternaria is of niet en of preventief ingrijpen dus zinvol is. De DNA test kan in een vroeg stadium tevens aangeven of er Alternata DNA of Solani DNA aanwezig is op het blad. Door het gebruik van deze methode gaat u pas beginnen met Alternaria te bestrijden, zodra de schimmel aanwezig is op het gewas. Hierdoor spaart u bespuitingen uit en houdt u bestrijdingsmiddelen achter de hand voor als de ziekte wel in uw gewas aanwezig is. Delphy is dit jaar samen met EximiusLab op verschillende plekken in Noord-Brabant aan het meten en graag laten we u meekijken.

Aan u de vraag om in uw percelen op zoek te gaan naar Alternaria. Hiervan plukt u enkele bladjes en verpakt deze liefst dubbel in een boterhamzakje. Neem dit monster (vers) mee naar de bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst zullen 6 monsters getest worden op aanwezigheid van Alternaria DNA.

Programma:

Tijd Onderwerp
13.30 Welkom + koffie
13.45 Beoordelen aangeleverde aardappel bladeren
14.15 Start DNA test
14.30 Start presentatie
15.00 Uitslag DNA test
15.30 Discussie
16.00 Einde

Gegevens

Datum:
17 augustus 2017
Tijd:
13:30 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Organisator

Koen Peters
Telefoon:
0622974285

Locatie

v/d Boogaard
Straaiweg 25
Vierlingsbeek, Nederland
+ Google Maps
Volg ons op Twitter Volg ons op YouTube