Bijeenkomst Aardbei – Trayplanten en recycling water

Op 15 augustus kwam een vijftiental bezoekers bijeen op het bedrijf van v/d Avoird Trayplanten in Bavel. De focus lag deze middag met name op de regelgeving omtrent opvang en recycling van giet- en drainwater. 

Schoon Water Bijeenkomst van der Avoird Trayplant B.V.  Schoon Water Bijeenkomst van der Avoird Trayplant B.V. (meer…)

Bijeenkomst Asperges

DiscussieSWBijeenkomstAspergeOp 17 juli kwam een groep aspergetelers bij elkaar op het bedrijf van Marco van Aart (loonkoeling en asperge en witlof teler te Breda). Met een opkomst van 17 personen die graag discussiëren en een vol programma was het niet vreemd dat deze middag behoorlijk uitliep. (meer…)

Schoon Water tip: Spuitboomhoogte in praktijk

Spuitboomhoogte - tie-wrapBij een conventionele spuit is de bedekking optimaal met een boomhoogte van 50 cm boven het gewas. Daarboven is de bespuiting minder effectief en heeft u veel meer last van drift. Het blijkt in de praktijk soms best lastig om de juiste boomhoogte aan te houden zonder sensoren. Een snel hulpmiddel is een gekleurde, lange tie-wrap. Hang hem aan de spuitboom en hij geeft u een beter zicht op de hoogte boven het gewas. (meer…)

Bijeenkomst Akkerbouw

Op donderdag 11 juli kwamen een aantal Schoon Water akkerbouwers samen in Nieuw-Vossemeer. Aan de hand van de stand van zaken op de percelen van gastheer Huijsmans zijn de actualiteiten in verschillende teelten besproken.

(meer…)

Schoon Water tip: Blijf suikerbieten controleren op bladschimmels

CercosporaDe eerste Cercospora is een aantal weken geleden al gevonden. De weersomstandigheden deze week (22-7 t/m 28-7) zijn gunstig voor bladschimmels zoals Cercospora. De aantasting tref je meestal aan op percelen met bieten of op de scheiding van 2018 bieten en 2019 bieten. Op dergelijke percelen is de druk vanuit de grond het grootste.                (meer…)