Wist u dat u op drinkwater loopt?

Leer hoe u uw tuin watervriendelijk onderhoudt. 

Schoon Water voorjaarsactie

De Schoon Water voorjaarsactie 2011

Uitleg actie
U woont in een bijzonder gebied: in of in de buurt van een grondwater-beschermingsgebied. Brabant Water pompt hier grondwater op en maakt er drinkwater van. Wij vragen u, maar ook de agrariërs, het bedrijfsleven en gemeenten zo min mogelijk chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Dit heeft effect op het grondwater, het drinkwater van morgen.infographic schoon water voorjaarsactie
(1) Wist u dat u tuiniert op het drinkwater van morgen?
(2) Het regenwater spoelt via de grond in uw tuin naar het grondwater.
(3) Brabant Water pompt dit grondwater op en zuivert het tot drinkwater.
(4) Dit schone drinkwater komt bij u thuis uit de kraan.

Chemische bestrijdingsmiddelen die u gebruikt in uw tuin kunnen dus in het grondwater terechtkomen. Het kost veel geld en energie om deze middelen weer uit het grondwater te zuiveren. Met uw hulp kan dit voorkomen worden.

Leer hoe u uw tuin watervriendelijk onderhoudt…

Colofon
Deze tuincampagne maakt deel uit van het project ‘Schoon Water voor Brabant’. Aan deze campagne werken mee: Brabant Water, Provincie Noord-Brabant, BoerenBond, Groenrijk Waalwijk, Intratuin Rosmalen en Tuincentra Coppelmans.

Dit bericht is geplaatst in Bewoners. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.